Щоб замість вечора не настала темна ніч

За матеріалами інтернет-видань 11.05.2024 395

Україна ввечері залучатиме аварійну допомогу, населення просять зменшити енергоспоживання

Україна ввечері залучатиме аварійну допомогу, населення просять зменшити енергоспоживання

11.05.2024

На запит України сьогодні вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини, а також планується й у вечірні години. 

Про це повідомило Міністерство енергетики, передає Укрінформ.

Згідно з повідомленням, минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини. Сумарний обсяг екстреного постачання склав менше 1% від добового споживання електроенергії.

У суботу, 11 травня, на запит України вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини. Залучення аварійної допомоги передбачається і у години вечірнього максимуму споживання електроенергії.

Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості – у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні.

З 18:00 п’ятниці до 6:30 суботи в усіх регіонах, крім Херсонської області, застосовувалися обмеження промислових споживачів. При цьому електропостачання побутових споживачів не обмежувалося.

Нестача електроенергії прогнозується і на вечір поточної доби.

У міністерстві закликали споживачів зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо увечері з 17:00 до 22:00). Промисловість також закликали переглянути виробничі процеси для зменшення навантаження на енергосистему, а також максимально залучати імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми.

У Харківській області внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено газопроводи. Через неможливість для ремонтних бригад дістатися до місця пошкоджень газовики були вимушені припинити газопостачання 1605 споживачам

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 16 977 МВт*год. Експорту не передбачається.

Як повідомлялося, вночі та зранку 8 травня росіяни завдали чергового масованого ракетно-дронового удару по об'єктах енергетичної інфраструктури у Вінницькій, Запорізькій, Івано- Франківській, Кіровоградській, Полтавській та Львівській областях. Зокрема були пошкоджені три теплоелектростанції Групи ДТЕК


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ