Швейцарія підтримає українських виробників молока

За матеріалами інтернет-видань 25.08.2022 361

Швейцарія виділила 2,5 млн. швейцарських франків (близько 100 млн. гривень) на підтримку господарств з виробництва молока в тих регіонах, що постраждали від бойових дій, а саме: в Чернігівській, Київській та Сумській областях. Повідомило Мінагрополітики.
Сьогодні найбільше потерпають ті виробники молока, що постраждали від бойових дій, ускладнену логістику та зруйновану інфраструктуру. Вони  на фоні гострої проблеми з ліквідністю мають обмежений доступ до ветеринарних гігієнічних засобів. За підтримки Швейцарії зацікавлені виробники молока у постраждалих областях отримають засоби для миття та дезінфекції доїльного обладнання, перед- та післядоїльної обробки вимені, серветки для гігієни вимені, рукавички, реактиви для виявлення прихованих форм маститів, дезінфектанти для тваринницьких приміщень тощо, що покриє у повній мірі їхню квартальну потребу.
Очікується, що до завершення проекту у листопаді 2022 року ці господарства зможуть значно покращити свій фінансовий стан завдяки відновленню ланцюгів постачання продукції. Важливо, що закупівля товарів переважно здійснюватиметься безпосередньо в тих українських постачальників, які діяли на ринку і до війни, що дасть їм можливість продовжувати надавати засоби гігієни та обслуговувати молочні господарства і надалі. На шляху до відновлення спроможності молочного сектору України важливо підтримати виробничі технології, що побудовані на дотриманні високих стандартів гігієни задля якісних та безпечних харчових продуктів.
За даними Мінагрополітики, станом на 1 серпня 2022 р. вже 232 молочних господарства підтвердили потребу в одержанні гуманітарної допомоги, з них 95 – з Чернігівської області, 78 – з Київської області, 59 – з Сумської області.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ