Сільгоспвиробники Сумщини акцентують увагу на виробництві зерна круп'яних культур

За матеріалами інтернет-видань 20.02.2024 337
Сільгоспвиробники Сумщини акцентують увагу на виробництві зерна круп'яних культур

Саме про програми підтримки, сорти , технологію та переробку зерна круп'яних культур йшлося на засіданні в Інституті сільського господарства Північного Сходу НААН України. Провідні науковці спільно з керівниками фермерських господарств та представниками Департаменту  агропромислового розвитку Сумської ОВА обговорили діючі програми підтримки сільськогосподарських товаровиробників на міжнародному, державному та регіональному рівнях.
Особливу увагу агровиробників було акцентовано на співпраці з науковими установами та навчальними закладами аграрного напряму Сумської області.


У ході проведеного майстер-класу науковці Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН, Сумського НАУ та аграрії проаналізували розвиток ринку гречки в Україні та світі, охарактеризували перспективні сорти гречки, проса, технології їх вирощування та напрями переробки отриманого врожаю.
Окрема увага учасниками майстер-класу також була звернена на вирощування на території Сумської області культури кіноа, крупа з якої стрімко отримує популярність серед прихильників здорового харчування.

 

Департамент агропромислового розвитку Сумської ОДА

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ