Ситуація з передачею зернових вантажів на західних прикордонних переходах та обробкою вагонів із зерном в морських портах України

За матеріалами інтернет-видань 01.04.2024 346
Ситуація з передачею зернових вантажів на західних прикордонних переходах та обробкою вагонів  із зерном в морських портах України

Станом на 01.04.2024 року вагонопотік з зерновими вантажами переорієнтувався з західних кордонів на напрямок морських портів Великої Одеси. Передача зернових вантажів на кордонах з усіма без виключення сусідніми країнами - Угорщиною, Словаччиною, Польщею, Румунією - зменшується за обсягами. Повідомив Валерій Ткачов, заступник директора департаменту комерційної роботи Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia.

Він, зокрема, зазначив, що загальний показник середньодобової передачі зернових вантажів +жмихи складає- 307 ваг/доба; протягом березня 2024 року показник зменшився на -66 ваг/доба або -17,69 %.
Валерій Ткачов окреслив поточну ситуацію з обробкою вагонів із зерном в морських портах України станом на 01.04.2024 року. За його словами, протягом березня показник добового вивантаження вагонів із зерном в портах Великої Одеси коливався в діапазоні-1200-1540 ваг/доба.

"Середньодобовий показник вивантаження вагонів в портах Великої Одеси-1 368 вагони за добу; за тиждень  показник зменшився на -45 ваг/доба або -3,18%.
Зросла  кількість вагонів із зерном, що рухаються в напрямку портів Великої Одеси (зростання з 7 063 вагонів до 7 803 вагонів, збільшення наявності вагонів  740 вагон або  10,48 % за останній тиждень ).
Фіксується незначне зменшення загального навантаження зернових вантажів в напрямку портів Великої Одеси та вивантаження в портах", - уточнив посадовець "Укрзалізниці" .

Він додав, що існує накопичення вагонів та кинуті потяги (з вини отримувача) в напрямку окремих терміналів портів Великої Одеси, загалом -12 потягів:
Укрелеватор (Одеса)-1 потяг;
ТБТ(Чорноморськ) - 11 потягів.
Черга вагонів з зерном в напрямку порту Ізмаїл зменшилась на -17 вагони або -2,66% (з 640 вагонів до 623 вагонів).
Середньодобовий показник вивантаження вагонів з зерном в порту Ізмаїл складає -100 вагонів за добу, за тиждень показник зменшився на -2 ваг/доба або у -1,96%.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ