У Томаківській громаді Дніпропетровщини на частині вулиць одного з сіл оголошено карантин

Марина Бабич 01.04.2024 388
У Томаківській громаді Дніпропетровщини на частині вулиць одного з сіл оголошено карантин

За повідомленням Томаківської громади, на території села Кисличувата зафіксований випадок захворювання кота на сказ. Це підтверджується результатами дослідження патологічного (біологічного) матеріалу, взятого у тварини.
У ході засідання комісії місцевої державної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Томаківської селищної ради прийнято рішення про оголошення карантинних обмежень- уникання  з 29.03. - 29.05.02024 року на частині двох вулиць села. На цій території триватиме вакцинація проти сказу домашніх м’ясоїдних тварин. Під час карантину заборонено виводити собак, вивозити собак, котів і диких тварин за межі населеного пункту.

Серед основних правил запобігання захворюванню - уникання контакту з дикими та безпритульними тваринами. Втім, дописувачі в коментарях пишуть про  велику кількість лисиць, які щодня ходять до прибудинкових територій, як на роботу. Зокрема, Любов Жук занепокоєна ситуацією у домоволодіннях мешканців Преображенської громади. Леся Рядчик стурбована тим, що в Михайлівці теж не знають, що робити з лисицями.
 

 

Томаківка

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ