«Східний лісовий офіс» назбирав рекордні 8,7 тонн жолудя дуба звичайного

За матеріалами інтернет-видань 11.10.2024 39
«Східний лісовий офіс» назбирав рекордні 8,7 тонн жолудя дуба звичайного

Цього року показники збору жолудя дуба рекордні. Повідомляє Філія "Східний лісовий офіс".
Зазначається, що за весь минулий рік на територіях філії зібрали 10,2 тонн. Наразі збір ще триває, але за менш ніж місяць вже зібрано майже 9 тонн. Насіння заготовляють в усіх діючих лісництвах філії «Східний лісовий офіс» ДП "Ліси України" і планують продовжувати заготівлю аж до морозів.
Заготівлю насіння проводять тільки із найкращих насаджень. Жолудь збирають вручну, відбраковуючи насіння пошкоджене шкідниками та хворобами. Спочатку все насіння збирають у відра, потім занурюють у воду,  так здорове насіння опускається на дно, а хворе залишається зверху, його видаляють. Хороше ж насіння вистеляють, аби просушити.
Як зауважила Євгенія Сапа, помічниця лісничого Вільнянського лісництва філії «Східний лісовий офіс» ДП «Ліси України»,  минулого року  жолудь, який готували до весняної висадки, зимував у проточній воді. За технологією, мішки з насінням на холодну пору року занурюють у проточну воду – там він добре зберігається і не пересихає. Також при такій технології гинуть личинки шкідників, які потрапили до партії жолудів. Таке насіння дає добрі сходи і хорошу якість сіянців. Загалом у Вільнянському лісництві збирають близько 50 кілограмів на день. Частину цього насіння почнуть висівати вже цієї осені.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ