Словаччина передасть Україні гелікоптери, а Канада, Нідерланди та Польща - артилерію

За матеріалами інтернет-видань 15.06.2022 411

Переглянути оригінальне зображення

На фото: словацький гелікоптер серії "Мі".

Сьогодні в столиці Бельгії Брюсселі у форматі "Рамштайн" пройшла зустріч начальників штабів та міністрів оборони з майже 50 країн. Основне питанням - надання військової допомоги Україні. Про це оголосив глава Пентагону Ллойд Остін після зустрічі у форматі "Рамштайн" в Брюсселі, повідомляє ЄП. Остін наголосив:

- Я б хотів подякувати Словаччині, яка оголосила про суттєве пожертвування гелікоптерів серії "Мі" та вкрай необхідні ракетні боєприпаси. Ми також обговорили важливі нові пожертвування артилерії з багатьох країн, включаючи Канаду, Польщу та Нідерланди. Це ключові інвестиції та можливості України для ведення вогню на великій відстані, і вони будуть вирішальними для зусиль України відбити наступ росії на Донбасі.

Глава Пентагону підтвердив, що Німеччина вирішила передати Україні три реактивні системи залпового вогню, замість попередньо оголошених чотирьох, із керованими боєприпасами.

Раніше президент США Джо Байден у телефонній розмові з українським колегою Володимиром Зеленським підтвердив виділення Києву мільярда доларів безпекової допомоги.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ