Смак борщу може бути і в круасані, і в шоколаді
В Україні презентували круасан зі смаком борщу у мережі закладів Lviv Croissants. Повідомляє видання newfood.ua.
Зазначається, що в зерновий круасан вміщена начинка — свинина в томатно-сливовому соусі з овочами, копченою грушею та сметаною з зеленню та часником.
Ця несподівана комбінація смаків є сучасною інтерпретацією традиційної української страви.
Ініціатори нового гастрономічного продукту вважають, що це сприятиме збереженню національних кулінарних традицій.
А у Таїланді компанія Samui Chocolate, заснована українцем Русланом Щербаном, випустила унікальний продукт — темний шоколад зі смаком борщу.
Цей веганський шоколад, презентований у грудні 2023 року в серії “Inspired by Ukraine”, став частиною лінійки продукції, натхненної культурами різних країн.
За словами засновника компанії, шоколад виготовляється з двох інгредієнтів: тайських какао-бобів із південної провінції Накхонсі Таммарат та тростинного цукру.
“Ми спеціально підібрали ці какао-боби, тому що їхні смакові ноти — це чорнослив та хліб. Саме тому вони ідеально поєднуються зі смаком борщу”, — зазначив Руслан Щербан.
Шоколад містить 75% какао та не містить жодних штучних добавок, зберігаючи чистоту та багатство природного смаку.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я