Сьогодні 29 липня в Україні оголошене штормове попередження

Микола Ясень 29.07.2024 129

У багатьох областях погода зіпсується

Владислав Кравцов (Укргідрометцентр)

  • У багатьох областях України 29 липня очікують погіршення погодних умов з короткочасними дощами та грозами.
  • Штормове попередження оголошено у західних та північних областях, а також в Києві та Київській області.
  • Очікуються пориви вітру до 15 – 20 метрів на секунду, з температурою повітря від +21 до +34 градусів у різних регіонах.

Де оголосили штормове попередження 29 липня 

У низці областей України 29 липня очікують погіршення погодних умов. Синоптики прогнозують короткочасні дощі та навіть подекуди грози.

Окрім того, можливі також і пориви вітру у багатьох областях. Через це було оголошено I рівень небезпечності, жовтий.

ДО ТЕМИ У більшості областей – дощі та грози: прогноз погоди в Україні на 29 липня

Де оголошено штормове попередження в Україні

В Укргідрометцентрі зазначили, що короткочасні дощі з грозами очікують у східних, південних, більшості центральних областей та на півночі країни. У західних і північних областях пориви вітру 15 – 20 метрів на секунду.

Штормове попередження на 29 липня оголосили у низці західних та північних областей. Небезпечні метеорологічні явища також прогнозують в Києві та Київській області

У Києві та області очікується мінлива хмарність, короткочасний дощ, гроза. Вітер переважно північно-західний, 7 – 12 метрів на секунду, з поривами до 15 – 20 метрів на секунду. Температура повітря вдень коливатиметься від +21 до +26 градусів, зокрема в Києві – від +23 до +25 градусів.

За прогнозами синоптиків, температура повітря вдень очікується в межах +21 – +26 градусів, а в деяких центральних регіонах – +28 – +30 градусів. У східних та південних регіонах прогнозується до +29 – +34 градусів.

ЦІКАВО Європу знову накриє пекельна спека: туристів попередили про +46°C у декількох напрямках

Де дощитиме наприкінці липня

  • Синоптик Ігор Кібальчич розповів, що у першій половині нового тижня на погодні умови в більшості областей України впливатиме циклон. Внаслідок цього пройдуть дощі та суттєво посилиться вітер північно-західного напрямку.
  • Спочатку опади пройдуть у західних і північних областях. У наступні дні негода накриє східні і південні області нашої держави.
  • Окрім того, синоптики вже спрогнозували погоду на серпень. Середня температура цього місяця буде на 2 градуси вищою за норму. А кількість опадів очікують приблизно 34 – 77 міліметра, в Карпатах 94 – 116 міліметра, що цілком в межах норми для цього періоду.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ