Сьогодні ВР розпочала роботу з доповіді про рейдерство землі у Дніпропетровщині

Григорій Давиденко 30.06.2021 167

Тридцятого червня депутати Верховної Ради і вся Україна одразу після відкриття пленарного засідання почули шокуючу інформацію про масштабне рейдерство землі у Дніпропетровщині. «Не перша, але й не друга» з деяких показників наша область продемонструвала явні лідерські якості і у «віджимі» землі не лише у фермерів, а й у голів особистих селянських господарств, працівників соціальної сфери, пенсіонерів. Народний депутат Денис Маслов з трибуни парламенту наголосив:

- У Казначеївці Магдалинівського району одній особі рішенням ГУ Держгеокадастру в Д. о. передана величезна кількість орної землі, незаконно переведеної в пасовища і сінокоси. Поблизу Спаського Новомосковського району виділена земельна ділянка, на якій є водний об’єкт. За крайні півроку у Дніпропетровській області вкрадені в людей тисячі гектарів землі! Звертаюся до Генпрокуратури, Нацполіції, президента України Володимира Зеленського – це питання національної безпеки держави! Його слід негайно розглянути на Раді нацбезпеки і оборони з відповідними висновками!

Іще Д. Маслов закликав створити за прикладом Січеславщини «Єдиний звіт з рейдерства землі фермерських господарств України». Намічена АФПЗ Дніпропетровщини на сьогодні акція протесту під Генпрокуратурою України призупинена, позаяк працівники цієї установи пообіцяли негайно розглянути надзвичайну ситуацію у Придніпров’ї із «віджиму» земель.     


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ