Стартова ціна оренди держземлі сягатиме 12 % нормативно-грошової оцінки

За матеріалами інтернет-видань 04.04.2024 445
Стартова ціна оренди держземлі сягатиме 12 % нормативно-грошової оцінки

На думку Віталія Коваля, голови Фонду держмайна України, проєкт "Земельний банк" - нова сфера діяльності Фонду. Він сприятиме наповненню держбюджету через оренду землі.

 

"На сьогодні нам передано 386 тисяч га землі. З них  - 98 тисяч га сільгоспземлі на окупованих територіях. Інші об'єкти у Фонді - державні агропідприємства з земельним банком.

Ідея в тому, що земельні ділянки переводяться на держпідприємство. Це держпідприємство через аукціони Прозорро здає в оренду фермерам, агрохолдингам, будь -кому, хто готовий взяти поблизу своїх ділянок державну землю в суборенду і наповнювати бюджет через сплату суборенди. Стартова ціна суборенди буде на рівні 12 % нормативно-грошової оцінки. На 14 років будуть підписуватися договори оренди для вирощування однорічних культур. І фактично власник буде розуміти, що в нього один пайовик - держава, якому необхідно вчасно сплачувати за оренду", - зазначив в радіоефірі Віталій Коваль.

За його словами, до цієї реформи дежземлі приносили в більшості випадків тільки збитки, а сплата земельного податку сягала до 1%. А сьогодні мова йде про 12 %.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ