Вітаємо Покровську і Васильківську громади Дніпропетровщини з перемогою!

Новини компаній 04.04.2024 575
Вітаємо Покровську і Васильківську громади Дніпропетровщини з перемогою!

У Києві відбулося нагородження переможців конкурсу проєктів «Міжмуніципальне співробітництво громад: досягнення та виклики». Перемогли чотири громади, вони отримали найвищі бали від конкурсної комісії Програми USAID DOBRE. Серед них дві з Дніпропетровської області. Кожна з громад-переможиць отримає близько 100 тисяч доларів на реалізацію проєкту з міжмуніципального співробітництва.
Переможцями з Дніпропетровської області стали Покровська громада з  проєктом «Медико-соціальна реабілітація та підвищення згуртованості внутрішньо переміщених осіб та жителів Покровської, Великомихайлівської та Маломихайлівської територіальних громад Дніпропетрвоської області» та  Васильківська громада з  проєктом «Спільний шлях до здоров’я: міжмуніципальна медична ініціатива», який передбачає створення кабінету мамографії для мешканок Васильківської та Дубовиківської громад.
Завдяки перемозі в конкурсі Васильківська громада створить для жінок можливість проходити мамографію в місцевій лікарні. Раніше медичну послугу можна було отримати лише в місті Дніпрі, куди потрібно їхати 100 кілометрів.

«Запит на послугу дуже великий, як у нас, так і в Дубовиківській громаді. Зараз війна, нерви, стрес, у жінок підвищується ризик захворювань та патологій. Тепер жінки матимуть можливість пройти мамографію, а лікарня отримуватиме кошти від НЗСУ та за них зможе купувати ще нове обладнання. Дякую Програмі USAID DOBRE за довіру та можливість реалізувати важливий проєкт. Я впевнена, що послуга буде користуватися великим попитом», – зазначила Вікторія Варава, спеціалістка з розвитку Васильківської громади.

Додамо, що загалом для участі в конкурсі 22 громади надіслали 23 проєкти. Найактивнішими були громади Харківщини – заявки подали 5 громад. По три заявки надійшло від Херсонської, Тернопільської та Чернівецької областей. Двома проєктами були представлені Дніпропетровщина, Кіровоградщина та Миколаївщина. Із Чернігівської, Івано-Франківської та Запорізької областей на конкурс надійшло по одній проєктній заявці. Це конкурс проєктів міжмуніципального співробітництва, тож він залучив більше громад. Подані 23 проєкти охоплюють 63 ТГ. Громади подавали заявки за такими напрямками: утримання та ремонт доріг, медичні чи соціальні послуги, економічний розвиток, поводження з твердими побутовими відходами, благоустрій, послуги перевезення. Найбільше заявок стосувались утримання та ремонту доріг.
Приєднуємося до переможних вітань і зичимо скорішого втілення проєктів на місцевому рівні!

 

Програма DOBRE

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ