СТЕРЕЖІТЬСЯ МИСЛИВЦІВ НА «ЛОХІВ»

Микола Ясень 18.01.2024 279

У ДНІПРІ ВТРИЧІ ЗРОСЛА КІЛЬКІСТЬ ВИПАДКІВ ШАХРАЙСТВА. ЯК ВБЕРЕГТИСЯ ВІД ЗЛОВМИСНИКІВ

   Як говорив перший президент України Леонід Кравчук, маємо те, що маємо. А реальність наразі сумна і навіть небезпечна звідти, звідки чекати її ніби не доводиться. Так чи інакше, а правоооронні органи повідомляють, що (цитуєм дослівно): "За час повномасштабного вторгнення російських окупантів у Дніпрі втричі зросла кількість шахрайств, підступних обманів і так далі".

   Гроші виманюють, приміром, під різними приводами та за різними обіцянками довірдивим, а також у повідомленнях та інтернет-оголошеннях. Найпоришеніший тут варіант дурити - це продаж неіснуючих насправді товарів, дзвінки від представників банків, сповіщення про рідних і близьких, родичі в біді, фейкові грошові допомоги мало не надурничку, виграш призів та фішинг. Отакі, коротше, найпоширеніші махінації, на які потрапляють деякі мешканці Дніпра.

   А нещодавно до цього списку додалася ще одна схема – повідомлення про надходження на пошту посилки, яку не замовляли. Одначе ніби ледве не в подарунок хтось вам її надіслав. Необхідна, мовляв, лише попередня оплата, і якомога скоріше.  Аби не ловитися на гачок до шахраїв, фахівці дають прості поради. Передусім попереджають: остерігайтеся того, чого не чекали – дзвінків та повідомлень – та залишайтеся пильними. А в першу чергу остерігайтеся тих, хто вимагає від  вас  ваші персональні дані, номери банківських карточок і тому подібне. 
 Відкритий.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ