Суддя затіяв підпільний аграрний бізнес та замовив викрадення свого компаньйона

За матеріалами інтернет-видань 15.07.2024 149

Зайшов надто далеко суддя Господарського суду

ПН 15.07.2024  Ольга Коцюба

 

Зайшов надто далеко: на Дніпропетровщині суддя влаштував тіньовий бізнес та замовив викрадення

Порушника закону заарештовано і йому пред'явлено звинувачення

Історія про бажання збагатитися, яке обернулася великими проблемами із законом. Суддя з Господарського суду Дніпропетровщини, ім'я якого поки не розголошується, під приводом "бізнес-проекту" вирішив запустити сільськогосподарське підприємство, порушивши закон, який забороняє суддям вести підприємницьку діяльність. Про це передає "Відомо" з посиланням на Офіс генпрокурора.

2017 року, бувши "служителем Феміди", він вирішив збагатитися за рахунок агробізнесу. Але оскільки судді не можуть бути бізнесменами, він знайшов собі підставного партнера, на якого оформив усі документи. Партнер зареєстрував сільськогосподарське підприємство у Сумській області, і суддя вклав у проєкт 3 мільйони гривень, які було витрачено на купівлю комбайнів, вантажівок, тракторів та іншої сільськогосподарської техніки.

На перший погляд, все виглядало як звичайний бізнес-партнерський проєкт. Однак суддя був справжнім бенефіціаром, а його "партнер" фактично був менеджером, який отримував мізерну винагороду за керівництво підприємством. Щоб убезпечити себе від можливих проблем, чиновник змусив свого партнера укласти фіктивний договір позики на 5 мільйонів гривень, нібито позичених співмешканкою судді.

Це був хитрий хід, щоб мати важелі впливу партнера. Згодом підприємство розширювалося, і в нього вкладалися не лише кошти судді, а й кошти його товариша з бізнесу, який, мабуть, вірив у успішність проєкту та сподівався на справедливий розподіл прибутку. Але затриманий, бувши персонажем жадібним, вирішив, що йому не треба ділитися.

В один із моментів, суддя вирішив усунути партнера, шантажуючи його фіктивним боргом у 5 мільйонів гривень. Однак партнер не піддався шантажу і не захотів добровільно віддати бізнес.

Не знайшовши спільної мови, суддя вирішив діяти силою та вирішив "прибрати" партнера за допомогою представників кримінальної спільноти. Він знайшов виконавців та замовив викрадення.

Як результат - порушника закону заарештовано і йому висунуто звинувачення у замаху на викрадення людини та організацію незаконного позбавлення волі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ