Святий Миколай вже знайомиться з Франківською громадою: у місті та в селах вважають, що у Миколая в торбинці найкращі гостинці

За матеріалами інтернет-видань 14.12.2022 552
Святий Миколай вже знайомиться з Франківською громадою: у місті та в селах вважають, що у  Миколая в торбинці найкращі гостинці

У місті та селах Івано - Франківської громади Святий Миколай дарує дітям гостинці. Повідомляє  "Руслан Марцінків Оперативні новини".
Зазначається, зокрема, що вже з початку грудня Добродій знайомиться з Франківською громадою. Дітей пільгових категорій у Івано-Франківську майже 6 з половиною тисяч осіб. 1400 діток у дошкільних навчальних закладах. А ще майже 5 тисяч дітей, які навчаються в ліцеях ТГ. Це діти, позбавлені батьківського піклування, сироти, з багатодітних родин, а також діти, батьки яких загинули або померли у зоні проведення бойових дій, або зараз захищають Україну на війні.
 

«Цього року в місті не буде звичної Led-ялинки, яка споживає багато світла, а буде ялинка, яку виготовили своїми силами і оздобили своїми малюнками діти зі шкіл і садочків.  Ялинку Перемоги символічно відкриємо  на Миколая",  - розповіла директорка міського Департаменту освіти та науки Вікторія Дротянко.

Втім, тут у Коломийському районі у Святого Миколая є маєток, де він зустрічає гостей з подарунками, виставами, святковими сюрпризами.
За словами Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа, наші воїни воюють саме тому, щоби наші діти могли мати свято. Миколая кожна дитина чекає, вона повинна отримати цю радість навіть всупереч війні.

Святий Миколай дістанеться і до сіл Івано - Франківської  ТГ.
У селах Крихівці та Драгомирчани його зустрічатимуть вже 16 грудня.
А вже за два дні, 18 грудня, о 15.00 год. у народному домі Святий роздаватиме подарунки Хриплинським малюкам із постановкою «У Миколая в торбинці найкращі гостинці».
У Радчі та Чукалівці Святий Миколай чекатиме дітей у церкві Покрови Божої матері та церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці о 17-ій.
19 грудня він прийде до дітей в села Камінне, Вовчинець та Тисменичани.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ