«Талібан» почав наступ на столицю Афганістану

За матеріалами інтернет-видань 16.08.2021 161

В Афганістані таліби здійснюють наступ на столицю. Як повідомляє міністерство внутрішніх справ Афганістану у неділю, 15 серпня, бойовики радикального ісламістського руху "Талібан" наступають на Кабул з усіх боків.

Керівництво ісламістської організації наказало бойовикам утриматися від насильства у Кабулі, дозволити безпечний вихід усім, хто бажатиме залишити місто, та закликав жінок слідувати у захищені ділянки, заявив представник "Талібану" на переговорах про врегулювання у Афганістані, які зараз проходять у столиці Катару Досі.

Агенція dpa з посиланням на заяву "Талібану" повідомляє, що бойовики мають наказ не заходити на територію афганської столиці, а базуватися по периметру кордонів Кабула. Таліби ніби мають намір зайти до Кабула "мирно" і, зважаючи на щільне заселення міста, уникнути насильства чи боїв. Водночас dpa наголошує, що заява оприлюднена у той час, коли очевидці повідомляють про те, що бойовики "Талібану" уже зайшли на територію міста, чути постріли. 

Читайте також: Афганістан: що кажуть жителі провінцій, захоплених талібами

За даними AFP у районі посольства США в Кабулі приземляються гелікоптери. Співробітників посольства переправляють в аеропорт, де американці посилили свою присутність кількома тисячами військових.

Гелікоптер над будівлею посольства США в Кабулі


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ