«Це був не лише запах поля, а запах свободи, запах його життя»

За матеріалами інтернет-видань 11.06.2024 340
«Це був не лише запах поля, а запах свободи, запах його життя»
З ФБ- сторінки Данило Картель
 
 
 
Цей допис мало хто зрозуміє. З 2019 року я став фермером. Я був їм до 2022 року.
Взимку я виїжджав на поле, щоб побачити рівень снігу. Якщо його було мало, я хвилювався, щоб земля занадто не перемерзла.
Навесні ми обробляли землю. Вибирали каміння. Застосовували технологію no till, щоб не руйнувати її мікроструктуру, щоб зберігати природній стан. А пізніше засівали.
Влітку я приїжджав на поле, щоб взяти горсту землі на його початку, десь у середини та на прикінці. Я хвилювався, якщо земля була пересушена. На прикінці літа збирали врожай.
Восени ми годували землю залишали те, що належило їй по праву. Пізніше зосівали озимими.
Я був дитиною міста. Ненавидів у дитинстві працювати на огороді, допомогати батькам на дачі. Але життя хитре на вигадки. Серед безлічі можливостей я прийшов до фермерства.
Є щось дивовижне у цій праці. Вона вимагає дисципліни. Самовіддачі. Є надихаюча сила, коли ти все зробив вірно і збираєш свій врожай. А головне, запах землі. Це був не лише запах поля, а запах свободи, запах можливості, запах її життя.
Зараз, коли я бачу поля вкриті підбитою технікою, спаленою вибухами... Коли я беру зараз горсту цієї землі, я не відчуваю. Не відчуваю її життя. І для мене фраза - "вони вбивають нашу країну" має і цей зміст. Для мене це так само, як вбивство наших жінок та дівчат, що могли народити, дати нове життя.
Цей допис мало хто зрозуміє.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ