Це вже схоже на традиційне у Дніпрі свято - День українського борщу

Микола Ясень 28.09.2024 399

 

Валерія Доброта  28.09.2024

День борщу 2024 у Дніпрі - Наше Місто

НАМ ЖЕ ПРИ ЦІЙ НАГОДІ ВІДРАЗУ ПРИГАДАЛОСЯ, ЯК МАЙЖЕ СІМДЕСЯТ УЖЕ ЛІТ ТОМУ ЩОСЬ ПОДІБНЕ ВЛАШТОВУВАЛИ НА ТАК ЗВАНІЙ СІРКІВЦІ РАЙЦЕНТРУ ТОДІ ПОКРОВСЬКОГО. ВТІМ, ПРИДУМАЛИ БУЛИ І ПРОВЕЛИ ТАМ, ЯК НА НАС, ЩЕ ОРИГІНАЛЬНІШЕ СВЯТО. З ІНІЦІАТИВИ ГОЛОВИ ТАМТЕШНЬОГО ТОДІ ГОЛОВИ КОЛГОСПУ "ПЕРЕМОГА" ІВАНА КІСЕНКА В РАМКАХ ОГЛЯДУ НА НАЙКРАЩЕ ВПОРЯДКОВАНУ І ЗАКВІТ ЧАНУ САДИБУ ВЛАШТУВАЛИ ЩЕ Й КОНКУРС СЕРЕД ГОСПОДАРОК КОНКУРС, ЯКА З НИХ ЗВАРИТЬ НАЙСМАЧНІШИЙ І НАЙДУХМЯНІШИЙ БОРЩ.
А З ПІЗНІШИХ СПОГАДІВ ЗГАДУЄТЬСЯ НАСТУПНИЙ ВИПАДОК. ЯК ЩЕ ТІЛЬКИ ЗАРОДЖУВАВСЯ ФЕРМЕРСЬКИЙ РУХ В УКРАЇНІ, АМЕРИКАНЦІ ВЗЯЛИСЯ НАС ВЧИТИ-ПОУЧ АТИ ЦІЙ СПРАВІ І СТВОРИЛИ КОРПОРАЦІЮ СПРИЯННЯ СТАНОВЛЕННЮ ПЕРШИХ  ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ. ТО ЇЇ КЕРІВНИК-ЗЕМЛЕВЛАСНИК США ЯКОСЬ ПРИЇЖДЖАВ І НА ДНІПРОПЕТРОВЩИНУ. МЕНІ ДОВЕЛОСЯ КІЛЬКА ДНІВ СУПРОВОДЖУВАТИ В ПОЇЗДКАХ НАШИМИ РАЙОНАМИ. ТО АВТОРИТЕТНО СВІДЧУ, ЩО АМЕРИКАНСЬКИЙ ГІСТЬ-КОНСУЛЬТАНТ ГОТОВИЙ БУВ ЇСТИ НАШ УКРАЇНСЬКИЙ БОРЩ І НА СНІДАНОК ВРАНЦІ, І НА ОБІД ЯСНА РІЧ, І НА ВЕЧЕРЮ ПЕРЕД СНОМ ТАКОЖ -ТАК ВІН ЙОМУ ПОДОБАВСЯ, ЙОГО ДІЙСНО ЯК У НАС ГОВОРЯТЬ І ЗА ВУХА НЕ МОЖНА БУЛО ВІДТЯГТИ ВІД БОРЩУ. ПРАВДА ЩЕ Й НЕОДМІННО З НАШИМ ЧОРНИМ ХЛІБОМ. БО ТАКОГО СМАЧНОГО ХЛІБА АМЕРИКАНСЬКИЙ ФЕРМЕР-ЗЕМЛЕВЛАСНИК НІКОЛИ ВИЯВЛЯЄТЬСЯ У СВОЄМУ ЖИТТІ НЕ ЇВ. ТАК ВІН САМ КАЗАВ..

АЛЕ ТЕПЕР ПРО ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО БОРЩУ У ДНІПРІ, ПРО ЯКИЙ ДОСІ МАЛО ХТО НА ЖАЛЬ ЗНАВ, ТАК ВІДТЕПЕР ЗНАЙТЕ. ОТЖЕ

сьогодні у суботу 28 вересня Дніпро перетворився на одну велику родину, об’єднану любов’ю до традиційної української страви – борщу. Міський палац дітей та молоді вже вшосте поспіль організував масштабне свято, присвячене Дню українського борщу, зібравши понад 500 учасників, повідомляє «Наше місто» з посиланням на прес-службу міськради.

Гості заходу мали змогу не лише насолодитися різноманітними видами борщу – від класичного до експериментальних варіацій, а й долучитися до цікавої культурної програми. Конкурси, майстер-класи, виступи творчих колективів та яскрава фотозона створили атмосферу справжнього свята.

“Це не просто свято їжі, – поділилася враженнями дніпрянка Яна, – це можливість провести час з родиною, поспілкуватися з друзями та відчути єдність з українською культурою. Моя донька у захваті від таких заходів!”

День борщу 2024 у Дніпрі - Наше Місто

Особливою родзинкою свята став борщ, зварений у величезному казані на 60 літрів. Його аромат манив усіх відвідувачів. Крім того, кожен охочий міг принести власний рецепт борщу та поділитися ним з іншими.

День борщу 2024 у Дніпрі - Наше Місто

“Ми раді, що День українського борщу став такою популярною подією в Дніпрі, – зазначив Сергій Луденський, в.о. директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради. – Це свято об’єднує людей, популяризує українські традиції і, звичайно ж, дарує багато позитивних емоцій”.

Директорка Міського палацу дітей та молоді Альона Шульга додала: “Ми прагнемо, щоб кожен наш захід був не лише цікавим, а й корисним. Тому ми поєднуємо традиції з сучасними форматами, щоб залучити молодь. Цього року ми підготували багато інтерактивних зон, де діти та дорослі можуть не лише смакувати борщем, а й розвиватися та вчитися чомусь новому”.

Таким чином, День українського борщу в Дніпрі став яскравим свідченням того, що українські традиції живі і процвітають, об’єднуючи людей навколо спільних цінностей.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ