Ціни на зернові, цукор та олію зросли, на рис - знизилися

За матеріалами інтернет-видань 08.10.2024 51
Ціни на зернові, цукор та олію зросли, на рис - знизилися

   Микола Пимоненко, "Жнива" (1896 р.)

  Світові ціни на продовольчі товари у вересні росли найшвидше за крайні 18 місяців, при цьому котирування зросли для всіх охоплених груп товарів, очолюваних цукром. Про це повідомила Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO).

    Джерело: AgroPolit.com.

   У вересні індекс продовольчих цін ФАО, що відображає зміни світових цін на продовольство, зріс на 3,0% порівняно з серпнем і склав 124,4 пункти. Це на 2,1% більше, ніж у відповідний період минулого року.

   Найбільше зростання продемонстрував цукор (+10,4%), через зниження врожайності в Бразилії та рішення Індії обмежити використання цукрової тростини для виробництва етанолу, що могло вплинути на експорт.

   Індекс цін на зернові підвищився на 3,0% у зв'язку з подорожчанням пшениці та кукурудзи через несприятливі погодні умови в Канаді та ЄС. Ціни на рис знизилися на 0,7%. Рослинна олія зросла в ціні на 4,6%, особливо пальмова, соєва та соняшникова олії, що було зумовлено зниженим виробництвом у Південно-Східній Азії та США.

   Індекс цін на молочну продукцію піднявся на 3,8%, причому котирування зросли на незбиране сухе молоко, сухе знежирене молоко, масло та сир. Ціни на м'ясо зросли на 0,4%, зокрема на м'ясо птиці через високий попит на бразильську продукцію.

   Як писав AgroPolit.com, частина українських фермерів зможе отримати безкоштовні генератори. Також аномальна спека в Україні викликала ажіотаж на європейському ринку малини.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ