У Дніпрі перейменують вулиці, пов'язані з рф

За матеріалами інтернет-видань 11.04.2022 900

Російський ворог скільки лиха завдав Україні, що будь-яка згадка про окупанта в тому чи іншому вигляді - це глум над пам'яттю всіх українських героїв, полеглих у священній борні. У місті Дніпро на найближчій сесії міськради перейменують усі вулиці, назви яких походять з рф. Про  це в коментарі "Країні" заявив мер Дніпра Борис Філатов:

- Новосибірська, Барнаульська будуть перейменовані в Тростянецьку, Чорнобаївську, і всі подібні вулиці також.

Раніше ця ініціатива вже озвучена і на загальнодержавному рівні. У Києві запропоновані до змін назви станцій метро - офіцера російської армії Льва Толстого, "Дружби народів", "Мінська", "Берестейська" тощо.

А у місті Кам'янське, основу якого склали давні козацькі поселення Романкове, Тритузне та Кам'янське, місцеві патріоти запропонували перейменувати Москворецьку на в улицю Захисників Маріуполя. У місті  металургів ще доста однокореневих з топонімами та прізвищами рф назв: Магнітогорська, Алтайська, Курська, Степана Разіна, Болотникова тощо. У Верховній раді вже готують відповідний законопроєкт, вби денаціоналізувати від загарбницького впливу усі назви вулиць, площ, парків в Україні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ