У Дніпрі відтепер трансплантація кісткового мозку безкоштовна

За матеріалами інтернет-видань 03.02.2022 538

Дніпропетровська обласна дитяча лікарня отримала право проводити пересадження стовбурових клітин за рахунок коштів держбюджету. Повідомила пресслужба Дніпропетровської обласної ради.

2 лютого Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо розширення переліку медзакладів, які отримуватимуть фінансування від держави для проведення трансплантацій кісткового мозку. До оновленого списку медзакладів увійшли три установи, серед яких  Дніпропетровська обласна дитяча лікарня, столична «Феофанія» і дитячий медичний центр у Львові. Це означає, що фінансуватиме проведення операцій Міністерство охорони здоров‘я, яке раніше вже розробило відповідний пілотний проєкт.

Додамо, що в Дніпропетровській обласній дитячій лікарні торік вже проводили аутотрансплантацію кісткового мозку 4-річному хлопчику. Тоді витрати компенсувалися з обласного бюджету.

За словами генерального директора Дніпропетровської обласної дитячої лікарні Олексія Власова, досвід проведення подібних втручань допоможе рятувати не одне дитяче життя.

На реалізацію проєкту у  2022 році держбюджетом передбачено понад 900 млн. гривень.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ