У Дніпропетровській області з понеділка стартує розпродаж новорічних дерев

Марина Бабич 10.12.2021 1620

Цю новину  повідомив «Фермеру Придніпров’я» перший заступник начальника Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Величко.

У Дніпропетровській області цього року заплановано для реалізації 29 тисяч новорічних дерев. І старт новорічного розпродажу намічений на понеділок, 13 грудня.

«Я скажу, що сосна цього року практично не подорожчала у порівнянні з минулим роком. Немає сенсу ставити високу ціну, бо затрати суттєво не збільшилися на вирощування і заготівлю. Все залежить від розміру сосни. Наприклад, сосна звичайна у Дніпровському лісгоспі заввишки  1 метр коштуватиме 140 грн. Якщо від  2 до 3 м, то  ціна становитиме 260 грн. Найбільш ходова сосна 1,5-2 м у Дніпровському лісгоспі обійдеться покупцю в  170 грн», - поінформував Валерій Величко.

Він зауважив, що ціна, звичайно, буде коливатися у різних лісгоспах нашої області. Наприклад, у Петриківському, Васильківському лісгоспах буде дешевшою, бо якість сосни гірша, трохи жовтувата. І також ціна  залежить від виду. Якщо сосна звичайна висотою до 2 м приблизно коштуватиме 170 грн., то сосна кримська такого ж розміру -  260 грн. Вона краща, красивіша, пухнастіша, її зелена голочка сягає майже 10 см. Важливо, що вирощувати її набагато складніше. Адже вона росте повільно. Сосна кримська досягає двох  метрів на 10-11 рік життя, тоді як  сосна звичайна досягає 2 м на 7-8 рік.

«Іще хочу додати, що торік ми не продали і половини із запланованого. Мали реалізувати 31 тисячу новорічних дерев, а за фактом продали близько 13 тисяч. Можливо, це сталося  через ситуацію з коронавірусом. У 2019 році нами було реалізовано 21 тисячу. Отож, сподіваюсь, цього року збільшимо реалізацію новорічних дерев», - підкреслив перший заступник начальника Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Величко.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ