У КИЄВІ ЧЕТВЕР 29 СЕРПНЯ ПОЧАВСЯ ПОДІННЯМ УЛАМКІВ ВОРОЖОГО ДРОНА НА ДИТЯЧИЙ МАЙДАНЧИК

За матеріалами інтернет-видань 29.08.2024 121

 

Олесь Друкач  Джерело: Віталій Кличко

ОСНОВНІ ТЕЗИ

  • У Києві впали уламки дрона-камікадзе на дитячий майданчик під час атаки ударними БпЛА.
  • Міський голова підтвердив, що уламки не спричинили руйнувань або постраждалих.
  • Триває тривога в Києві та багатьох областях України через загрозу ударних дронів

Столиця України зазнає атаки ударними дронами ворога цієї ночі, 29 серпня. "Шахеди" у кілька хвиль наближалися до Києва та інших міст регіону.

Сили Протиповітряної оборони відпрацьовували цілі. На жаль, не вдалося уникнути падіння уламків – такий випадок зафіксовано у Дніпровському районі.

ХРОНОЛОГІЯ НОЧІ Дрони знову атакують Україну: де є небезпека

Київ атакують дрони: що відомо про наслідки

Тривогу у Києві оголосили о 2 ночі. За інформацією Повітряних сил, це було пов'язано із загрозою застосування "Шахедів".

О 02:20 у Київській МВА повідомили, що повітряна тривога триває у Києві, загроза ударних БпЛА для столиці не минула.

В області, на підступах до Києва працює ППО. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги!
– наголосили у повідомлення.

А о 04:38 у КМВА написали, що в Дніпровському районі міста сталося падіння уламків на територію житлової забудови. Попередньо – без руйнувань та потерпілих, але дані потребують уточнення.

Міський голова Віталій Кличко уточнив, що уламки у Дніпровському районі впали на дитячий майданчик між будинками. Згодом екстрені служби перевірили інформацію та виявили, що пожежі, постраждалих та руйнувань справді немає.

Після 5 ранку тривога у столичному регіоні триває. За підрахунками моніторингових спільнот, до 2 десятків ударних дронів ще можуть перебувати в українському небі в різних областях.

Про вибухи надходила інформація також із Харкова та Черкаської області. Щодо останньої інформації окрім самого факту немає. Харківщину ж потужно обстрілювали з РСЗО, там також фіксували ударні дрони ворога.

Оновлення 05:55. За кілька хвилин до 6 ранку надійшла нова інформація від КМВА – про падіння уламків у Голосіївському районі на територію житлової забудови. Попередньо, пошкоджено вікна та двері в багатоквартирному будинку. Щодо потерпілих дані встановлюють.

Віталій Кличко додав, з посиланням на інформацію оперативних служб, що в Голосіївському районі уламками пошкоджені вікна та двері у квартирі на 6 поверсі, також там виявили невеликий уламок. Інформація щодо завданої шкоди та потерпілих все ще потребує уточнення.

У Черкаській області пролунали вибухи

Олесь Друкач  Джерело: "Суспільне Черкаси"

Вихуи у Черкаській області чули під час повітряної тривоги 29 серпня - Новини Черкас - 24 Канал

Упродовж усієї ночі 29 серпня Україна пребувала під атакою дронів-камікадзе ворога. Не оминула загроза і Черкаську область.

Повідомлення про вибухи на Черкащині надійшло після 5 ранку. Перед тим місцева влада попереджала про підвищену небезпеку.

ХРОНОЛОГІЯ НІЧНИХ ЗАГРОЗ Дрони знову атакують Україну: де є небезпека

Вибухи на Черкащині 29 серпня: що відомо

Повітряну тривогу в Черкаській області оголосили 29 серпня о 00:30, у багатьох інших областях вона вже тривала. Тривога пов'язана із загрозою застосування ворогом дронів-камікадзе типу "Шахед" (як і, можливо, інших типів).

Ігор Табурець, керівник Черкаської ОВА, написав у соціальних мережах після 4 ранку про підвищену небезпеку застосування ворогом ударних БпЛА. А о 05:12 Суспільне повідомило про вибухи в області.

Наразі інформації про ймовірні наслідки чи джерело вибухів немає.

Звернімо увагу, що цієї ночі вибухи чули також у Харківській області, там фіксували дрони, а також регіон обстрілювали з РСЗВ. І багато повідомлень про дрони було з Київської області, там активно працювали сили ППО, фіксували падіння уламків збитих дронів у самому Києві.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ