В Україні буде більш справедливе пенсійне забезпечення, - Оксана Жолнович

За матеріалами інтернет-видань 29.08.2024 133
В Україні буде більш справедливе пенсійне забезпечення, - Оксана Жолнович

    Селяни чекають приїзду авто "Укрпошти" з пенсіями, які поштарі, за "геніальною" вказівкою гендиректора І. Смілянського, перестали приносити їм до двору, Сумщина

   Україна готується до значних змін у системі пенсійного забезпечення. За словами міністра соціальної політики Оксани Жолнович, нова система розрахунку пенсій буде більш прозорою та справедливою, ніж існуюча. Про це пише 24 tv.ua.

    Автор: Ціхоцька Марія, UAportal.

                    Чому потрібна нова система?

   Поточна система розрахунку пенсій в Україні є досить складною і мало зрозумілою для більшості громадян. Вона включає в себе велику кількість різних доплат, надбавок та коефіцієнтів, що ускладнює розуміння, як формується розмір пенсії.

                                   Яка буде нова система?

   Нова система пенсійного забезпечення буде заснована на двох основних принципах:

Чим більше років людина працювала і сплачувала страхові внески, тим більшою буде її пенсія. І чим більші були страхові внески, тим вища буде пенсія.

                            Як працюватиме нова система?

   Замість складної системи коефіцієнтів та доплат буде запроваджена бальна система. Кожен страховий внесок буде конвертуватися в певну кількість балів.  Вартість одного бала буде дорівнювати 30% від середньої заробітної плати за відповідний рік. Людина, яка пропрацювала мінімум 15 років і вийшла на пенсію, гарантовано отримуватиме щонайменше 30% від мінімальної заробітної плати.

                               Що це означає для вас?

   Нова система пенсійного забезпечення ще не введена в дію. Деталі її реалізації можуть змінюватися. Однак, основні принципи вже визначені і передбачають створення більш справедливої та прозорої системи.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ