У Кривому Розі з прибудинкових територій відкачано 4158 м куб. води

За матеріалами інтернет-видань 19.09.2022 504

Кривий Ріг впродовж трьох днів атакувався ворогами з маніакальною гарячкою. За три дні по місту випущено 13 ракет. Повідомив Олександр Вілкул, керівник ВА міста.

«Іскандери», «Ікси» та найдорожчі російські ракети «Кінжал». І всі вони були спрямовані на абсолютно мирну цивільну інфраструктуру, критично важливі гідротехнічні споруди. Мета, яку переслідували ці покидьки – змиті водою три райони міста, в яких проживає понад 150 тисяч людей. А водночас залишити значну частину міста без водопостачання. Виглядає, як сценарій фільму про божевільних маніяків, які отримали доступ до ракет. Хоча, напевно, такими вони є насправді.
Атака була добре продуманою та ретельно спланованою ворогом. Це абсолютно очевидно",  -  підкреслив Олександр Вілкул.

Він зізнається, що були моменти, коли місто стояло на порозі катастрофічних наслідків. 

"Ми впоралися. У тому числі завдяки екстреним заходам, як контрольовані підриви гідротехнічних споруд нижче за течією. Зараз, через кілька діб, коли стало менш страшно, деякі наші "дуже розумні" екологічні активісти почали писати заяви до правоохоронців про забруднення річки Інгулець. Можу сказати, що рішення я приймав особисто, тому пишіть відразу на мене. Не морочте іншим людям голову", - пояснив посадовець.

Олександр Вілкул прокоментував підсумки усунення наслідків терору:

  • Рівень води в річці Інгулець, яка протікає містом, вже знаходиться на звичайному рівні. Спостерігається підвищення рівня ґрунтових вод, але це тимчасові наслідки та загрози не несуть.
  • Підтоплення житлових будинків ліквідовано. Нагадаю, всього було підтоплено 112 житлових будинків та дач.
  • По всьому місту водопостачання відновлено. Причому, відновити водопостачання у більшій частині міста вдалося вже за 4 години після першого удару в середу 14 вересня. Найдовше роботи велися з відновлення водопостачання на Макулані та КДЗ.
  • На самих гідротехнічних спорудах відновлювальні роботи продовжуються, триває героїчна робота багатьох сотень криворіжців.
  • Продовжується робота з відкачки води з прибудинкових територій. Всього з початку робіт відкачано 4158м куб. води.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ