У Львівській області впроваджують дотації на наявні корови

За матеріалами інтернет-видань 19.04.2022 1170

У Львівській області розпочато прийом документів для участі у регіональній Комплексній програмі підтримки та розвитку сільського господарства. Згідно з нею, для суб’єктів підприємництва в галузі тваринництва передбачено фінансову підтримку у вигляді дотації за утримання корів усіх напрямів продуктивності. Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА, передає "Фермер Придніпров'я".
Як зазначають у департаменті агропромислового розвитку ОДА, дотація за утримання корів усіх напрямів продуктивності надається в період воєнного стану на безповоротній основі суб'єктам підприємництва, у власності яких перебуває від п’яти корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства, за кожну наявну станом на 01 квітня поточного року корову в сумі до 2500 гривень, але не більше 125 тис. гривень одному суб'єкту підприємництва.
За словами директорки  департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації  Тетяни Гетьман, виплата дотації на корів з державного бюджету два роки поспіль дозволила не тільки зменшити темпи скорочення поголів'я у комерційному секторі, а також сприяла створенню сімейних ферм на селі.  
 

"Впродовж 2020-2021 років у галузі скотарства зареєстровано 39 сімейних фермерських господарств, які мають можливість залучати для розвитку власного бізнесу інструменти фінансової  підтримки. Для підтримки цього тренду Львівщина впроваджує окремий  інструмент фінансової підтримки на обласному рівні для місцевих суб'єктів тваринницької галузі - дотації на наявні корови. Бюджет тільки цього напряму складає 8 млн грн", - підкреслила Тетяна Гетьман.

Додамо, що загальний бюджет програми фінансової підтримки аграріїв Львівської області під час дії воєнного стану складає 22,2 млн. грн.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ