У Львівській області врожай ранніх зернових вищий на 5% за показник минулого року

За матеріалами інтернет-видань 27.08.2024 155
У Львівській області врожай ранніх зернових вищий на 5% за показник минулого року

На Львівщині завершено збирання врожаю ранніх зернових, зернобобових та олійних культур. Із зібраної площі 274,4 тис. га загальний обсяг намолоту зерна цих культур у господарствах усіх категорій становить близько 1,4 млн. тонн. Це  на 5% більше, ніж торік. Повідомляє Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.
Зазначається, що частка зернових і зернобобових культур складає 87% від загального обсягу врожаю. Це на 2% більше, ніж  минулого року.
За словами Катерини Олинець, т. в. о директора департаменту, площі під ранніми культурами трохи менші в порівнянні з минулим роком, проте врожайність основних ранніх культур вища.
Як зауважили експерти департаменту, середня  врожайність ранніх зернових на на 2,8 ц/га також вища за торік -  54,2 ц/га.
Щодо ранніх олійних культур, валовий обсяг врожаю ріпаку (озимого і ярого) зменшився на 2% порівняно з минулим роком через зменшення площ на 10%.
Валовий обсяг врожаю ріпаку склав 182,9 тис. тонн.  Середня його врожайність досягла 35,9 ц/га. Це  на 7,4% (на 2,5 ц/га) більше за торік.
 

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ