ЖОРСТКІ ОБМЕЖЕННЯ СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ТРИВАТИМУТЬ НЕ МЕНШЕ ДВОХ ТИЖНІВ

За матеріалами інтернет-видань 27.08.2024 137

 

НОВИНИ ТЕК 27 серпня 2024 року

Жорсткі обмеження споживання електрики можуть тривати 1-2 тижні

Жорсткі обмеження споживання електроенергії можуть бути 1-2 тижні, розповів в етері КИЇВ24 ексміністр палива й енергетики, президент Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї Іван Плачков.

“Обмеження будуть діяти не тільки сьогодні. Я думаю тиждень-два, і то це при умові якщо не буде більше таких масованих атак”, – сказав він

Плачков наголосив, що російська атака на Україну 26 серпня була одна з наймасованіших атак на енергетичну інфраструктуру. Росіяни прагнули створити для українців “тотальний блекаут”.

“На жаль, це була одна з наймасованіших атак на енергетичну інфраструктуру. Метою цієї атаки було досягнути тотального блекауту в енергосистемі. Цього не сталося, енергетики швидко і професійно реагували”, – додав І.Плачков.

Задля досягнення мети, росіяни били по розподільчих системах і системах видачі електроенергії, зокрема гатили по Київській ГЕС.

“Були удари по розподільчих системах і системах видачі електроенергії, в тому числі й на АЕС. Був удар і по Київській ГЕС. Там теж частково пошкоджено енергообладнання. Зараз проводять серйозні роботи. Треба відновити схему більш надійною для можливості забезпечення в повному обсязі споживачів”, – розповів І.Плачков.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ