У Марганці катастрофічно не вистачає ємностей і водовозів

Марина Бабич 16.06.2023 369
У Марганці катастрофічно не вистачає ємностей і водовозів

Через підрив росіянами Каховської ГЕС  шість громад Нікопольського району залишились без централізованого питного водопостачання. Це міста Покров, Марганець, частина Покровської сільської громади, Томаківська, Мирівська, Червоногригорівська громади. У Нікополі централізоване водопостачання припинено тимчасово. За даними ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, із 6 водоканалів, які розташовані на території району,  зупинили подачу питної води - 5.
Кожен із перерахованих населених пунктів потерпає від постійної нестачі води, незважаючи на доставку технічної і питної до налагоджених вже пунктів видачі. Адже надворі - літо, і ми не можемо навчитися за десяток  днів  обходитися лише кількома літрами води в день.
Катастрофічна ситуація наразі у Марганці. Тут  недостатня кількість ємностей і водовозів. Вже створено 40 пунктів, куди триває підвезення технічної і бутильованої води, але це не зменшує черги жителів.
Саме у порі розвантаження води  "Фермер Придніпров'я" потурбував Лесю Дуплій, заступницю міського голови Марганця. Вона, зокрема, зазначила, що прагнення забезпечити 35 тисяч людей хоча б  5-тьма  літрами на день розбиваються об обмежені можливості.  

"Ось якраз вантажимо, питну, технічну, і возимо. Людям видаємо по паку води, а якщо бутильована, то по бутилю на людину. Води катастрофічно не вистачає. Ви ж розумієте, населення багато. Привозять дві - три машини. Сьогодні мало б бути 3, але одна щось там не встигає. Завтра -  дві. У неділю ніхто не заявляв. Ми просимо всюди, а там як вийде. Ємностей від 5 до 10 кубів не вистачає і машин розвозити воду теж, ми б тоді більше пунктів видачі організували. А технічною водою забезпечує  ОВА, залізницею приходять цистерни, з них потім набираємо і веземо", - швидко розповіла пані Леся, бо там за спиною вже гукали.

За її словами, треба зробити так, щоб всім у місті вистачало води. Хоча це нелегкий пласт роботи, до того ж невдоволених стає багато.

"В мене он зараз черга на пункті видачі води. Там бутильована вода 60+, то прийшлося  поліцію викликати, бо сваряться: "Води не даєте", чубляться. Це ж не так швидко. Ми ж тракторами підвозимо, кажу: "Почекайте". А хто сам не може прийти за водою, ми  з депутатами розвозимо воду.  Вибачте, не можу довго з вами говорити. Чекають мене, дякую вам за увагу", - сказала Леся Михайлівна і крикнула до когось на бігу.

Їй  подумки подякувала я за те, що сьогодні хтось із марганчан зможе випити свіжої води і не втратити надію на краще.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ