«У Маріуполі рашисти набагато кривавіші за гітлерівців», - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 21.03.2023 879
    Тут колеги відреагували на появу двійника путіна в нічному Маріуполі. Не знаю, хто перший співставив два фото, а я перехопив на ТК "Інсайдер". Отже, виставили паралельно дві світлини обох диктаторів - путіна й гітлера в нашій перлині Приазов'я - Маріуполі. І мені зразу ж захотілося відреагувати, бо я дуже люблю такі історичні паралелі. От лише хоч якось сформулювати словосполучення "гітлер виявився кращим за..." рука не підніметься. Зате є інша ідеальна антискрєпна формула: "путін виявився гіршим, нікчемнішим, кривавішим... ніж навіть його вчитель та натхненник гітлер". Отже, лише пару порівнянь, а їх може бути в рази більше:
⬇️⬇️⬇️⬆️⬆️⬆️
* путін відправив до Маріуполя свого двійника (з третьосортних, яких не шкода) через майже рік після захоплення міста, посеред ночі. У той час, як його вчитель прибув самостійно через 2 місяці після вторгнення разом із керівниками Італії та Ромунії, з якими посеред дня гуляв містом та відкривав якісь об'єкти.
* путін не "визволяв" і не захоплював Маріуполь, він стирав його з лиця землі. Третій рейх, розуміючи значення міста, провів наступ у такий спосіб, щоб уникнути руйнувань та непотрібних жертв. Шкоди місто зазнало при відступі німців, але ті знищили лише промислове обладнання, а саме місто бомбардувала вже червона армія.
* рашисти втілили в Маріуполі гітлерівський план "життєвого простору" для своєї недонації, зачищаючи його від усього українського, включно з місцевим населенням, яке спершу знищували бомбардуваннями, а потім масовими депортаціями та створенням умов для неможливості виживання. Що цікаво - автори цього злочинного плану гітлерівці чомусь реалізовували його набагато м'якіше. При німцях місто залишалося українським, виходила україномовна газета тиражем 27 тисяч примірників, у всіх збережених 42 школах викладання велося українською. Місцеві робітники на відновлених підприємствах працювали не за мізерну пайку харчів, як при путіні, а за цілком пристойну зарплату.
     Але жодного виправдання не може бути ні одному, ні другому диктатору. Обоє стали кривавими злочинцями. За гітлера в місті розстріляли, за радянськими джерелами, 50 тисяч людей. Абсолютна більшість з них не були цивільними й не мали прямого стосунку до міста. путін убив таку кількість виключно цивільних жителів тільки в самому Маріуполі, що їх число досі не можна порахувати. Мова йде лише серед мирних мешканців про 50-80 тисяч убитих або тих, хто померли від голоду, відсутності води, медикаментів. Проти громади Маріуполя путін і його рашистська наволоч влаштували один із особливо страшних актів геноциду.
    Отаке порівняння, навіяне двома світлинами. гітлер не кращий, просто путін гірший навіть за нього.
    Тарас Чорновіл, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ