У Ниві Трудовій - знову рейдерство землі

Григорій Давиденко 06.06.2022 888

Переглянути оригінальне зображенняПопри широкомасштабну агресію рф, у Нивотрудівській ОТГ Криворізького району, що опинилася в районі проведення бойових дій, прордовжуються «хронічні» рейдерські дії. «Віджим» Нивотрудівською військовою адміністрацією, діяльність якої припинена розпорядженням голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка ще 15 квітня, 48, 1 га землі ПП «АВІ» Анатолія Гергеля – на користь ТОВ «Стронг-інвест» Сергія Касьянова - триває і досі. Це товариство вже знищило 11 травня біля 10 га соняху, засіяного А. Гергелем.

А в ніч на 2 червня у Ниві Трудовій стався вже третій випадок рейдерських дій.

- Вночі хтось оббризкав 15 га озимої пшениці невідомим препаратом. Зроблені широкі колії, стебла з колоссям лежать, - повідомив «Фермеру Придніпров’я» Анатолій Гергель. – На озиму я вніс фунгіциди, як і належить, пшениця стояла чиста і красива. Тепер потолочили, ще й казна-чим облили. Чому в нас досі дозволяють рекет? Як мені реагувати, коли комбайн рейдерів заїде косити вирощену мною пшеницю – запалити все?

Про вчинені за цим фактом дії адвокат ПП «АВІ» Олег Лантух повідомив: «До Апостолівського відділення поліції № 8 подана додаткова заява. Вочевидь, незаконний обробіток пшениці затіяний для легалізації рейдерства урожаю. А за фактом знищення соняшнику в ТОВ «Стронг-інвест» слідчі вилучили документи, проводять інші слідчі дії».

Правоохоронці роблять своє, рейдери - своє. Як захистися фермеру А. Гергелю від рейдерства? Можливо, Криворізькій і Дніпропетровській військовим адміністраціям пора нарешті «оцінити» дії з відродження рейдерства землі у Ниві Трудовій, розпочаті місцевою ВА на користь колишнього очільника Дніпро ОДА Сергія Касьянова, і виписати причетним до подій бодай-якісь «відзнаки»?


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ