У селі Веселянка на Запоріжжі з поля вилучили 2 реактивні снаряди «Ураган»

За матеріалами інтернет-видань 04.05.2022 548

На полі агрофірми у селі Веселянка Запорізького району вилучено 2 реактивні снаряди “Ураган” 220-мм. Вони знешкоджені фахівцями. Про це повідомив у ранковому зведенні 4 травня речник Запорізької ОВА  полковник Іван АРЄФ‘ЄВ.
Він зазначив, що піротехніки ДСНС знищили  у Запорізькому районі  поблизу  Новояковлівки  39 одиниць залишків реактивних снарядів з кумулятивно-осколковими бойовими елементами сучасного виробництва.
За словами заступниці очільника МВС України Мері Акопян, за розрахунками наразі в Україні вибухонебезпечними предметами  забруднено приблизно 300 тисяч кв.кілометрів.

"Це означає, що ми потребуватимемо величезної технічної та експертної допомоги на багато років уперед. На сьогодні понад 16 тисяч гектарів української землі вже розміновано нашими піротехніками. Виявлено та знешкоджено понад 90 тисяч вибухонебезпечних предметів”, — сказала Мері Акопян.

За її словами,  поставити економіку на паузу неможливо. Адже Україна — аграрна Держава, росія намагається знищити нашу економіку. І  безпека під час посівної — надважливе завдання.
Тим часом Служба ООН із розмінування UNMAS планує розгорнути свою місію в Україні. Представники Служби ООН із протимінної діяльності в Україні збирають інформацію щодо потреб на місцях, які потребують розмінування.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ