У Січеславщині зібрали чверть площ зернових, на полях знешкоджені 3, 9 тисяч боєприпасів

За матеріалами інтернет-видань 16.07.2022 298
На Дніпропетровщині зібрали майже чверть врожаю зернових та знешкодили 3,9 тис боєприпасів

У Дніпропетровщині вже другий тиждень тривають жнива, хлібороби за цей час зібрали 24% площ ранніх зернових культур. Водночас не вщухають ворожі обстріли території області. Загалом із початку повномасштабного вторгнення піротехніки виявили та знешкодили 3,9 тис боєприпасів. Про це на брифінгу в обласній військовій адміністрації розповів голова облради, заступник голови Ради оборони краю Микола Лукашук, передає Дніпроград.

«Із початку повномасштабної війни піротехніки області здійснили понад 200 виїздів. Найбільше боєприпасів знешкодили у Криворізькому районі. Там виявили 2351 вибухонебезпечний предмет. У Синельниківському – 1378», – сказав Микола Лукашук.

Жнива на Дніпропетровщині йдуть за розкладом. Аграрії вже зібрали 24% площ зернових: пшениці, ячменю, гороху.

«Цього тижня в області зареєструвалися ще 3 тис переселенців. Загалом до нас переїхало 288 тис людей із інших регіонів. Це лише ті, що стали на облік. За даними Нацполіції, реальна цифра майже вдвічі більша», – розповів голова облради.

Служба зайнятості допомогла працевлаштуватися 1,4 тис переселенців. Люди знайшли роботу на підприємствах переробної та добувної промисловості, сільському господарстві, у медичній та торгівельній галузях.

«У Дніпропетровщині 320 роботодавців звернулися за компенсацією витрат на оплату праці переселенцям. Вони отримали матеріальну допомогу від держави у розмірі 6,5 тис грн», – додав Микола Лукашук.

Він підкреслив: наразі в області проблем із запасами ліків, продуктів, предметів першої необхідності немає. Бізнес працює, податки сплачуються. За перше півріччя всі показники бюджету виконані. Основне - кожному напружено працювати на своєму місці в тилу, аби на передовій захисники України були забезпечені усім необхідним для перемоги над окупаційними зграями держави-терориста.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ