У Сумській області зростає 400 га конопель без наркотичних речовин

За матеріалами інтернет-видань 26.06.2022 502
У Сумській області зростає 400 га конопель без наркотичних речовин

У Сумській області працівники Інституту сільського господарства Північного Сходу Національної академії аграрних наук України вирощують 400 гектарів конопель, які не містять наркотичних речовин. Селекціонери області першими вивели безпечні сорти канабісу. Повідомляють новини НААН України.
За словами завідувача відділу селекції та насінництва Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН Віталія Кабанця, одне з перших місць за кількістю посівних площ технічних конопель - за Сумщиною.   Щодо наукомісткої продукції, наукового потенціалу і переробки, то область за цими показниками впевнено посідає перше місце в Україні.

"Тут є чудові передумови для вирощування конопель - природно-кліматичні умови, традиції і фахові спеціалісти. Також тут залишаються і переробні підприємства. Хотілося б, щоб їх було більше, а обладнання новітніше", - розповів Віталій Кабанець.

Як твердить науковий експерт Микола Собко, має місце всестороння реалізація продукції конопель – від стебла, листка, насінини та суцвіття. Якщо тут замкнеться технологічне коло з вирощування, переробки і продажу, то ця культура може з кожного гектару дати прибуток втричі більший, ніж кукурудза.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ