«У світі не існує прикладів успішних сировинних держав», - Юлія Свириденко

За матеріалами інтернет-видань 06.12.2023 251
«У світі не існує прикладів успішних сировинних держав», - Юлія Свириденко

За словами Юлії Свириденко, Першого  віцепрем’єр-міністра України - Міністра економіки,  для України можливість стати самодостатньою - це розвивати власне виробництво. У світі не існує прикладів успішних сировинних держав.

"Ми закликаємо бізнес, який прагне розвивати виробництво, активно користуватися програмами підтримки від держави. Зокрема, програмою доступного кредитування “5-7-9”, що дозволяє переробним підприємствам отримати фінансування до 150 мільйонів гривень. Також грантовою програмою, за якою можна взяти грант до 8 мільйонів гривень, і наступного року близько 1000 підприємств, які виготовляють продукцію з доданою вартістю, можуть отримати таку грантову допомогу від держави на розвиток”, - зазначила Юлія Свириденко.
 

Вона додала, що нині бізнес стикається з  проблемою нестачі кваліфікованих кадрів. В Україні структурне безробіття: працівники, які є на ринку праці, не відповідають вимогам роботодавців. Подолати цю проблему можна за рахунок навчання і перенавчання.
 

“Ми запустили програму надання ваучерів на навчання, за якою держава сплачує до 27 тисяч грн за набуття людиною додаткової кваліфікації. На сьогодні вже понад 17 тисяч українців отримали такі ваучери і мають можливість опанувати будь-яку з понад 100 спеціальностей та професій. Також можна пройти перенавчання та отримати більш затребувану на ринку праці спеціальність в Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості”, - повідомила Юлія Свириденко.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ