У Томаківській громаді Дніпропетровщини реанімують для переселенців нічийні будинки

За матеріалами інтернет-видань 14.06.2022 653

За словами Івана Калашника, голови Томаківської громади Дніпропетровської області, з перших днів війни на території  громади запрацював гуманітарний штаб. Основне його завдання – це допомога захисникам, переселенцям та місцевим мешканцям. У штабі акумулюється та перерозподіляється допомога від благодійних організацій, церков, агрофірм, фермерів та жителів. Також штаб регулярно готує сухпайки для призовників і допомогу ЗСУ згідно запитів, що надходять.

"За понад 100 днів російського вторгнення громада відправила захисникам не одну тонну харчів, бронежилетів, розгрузок та інших необхідних речей. А також прихистила  півтисячі переселенців з дітьми. Хтось з них  знімає житло або гостює у родичів чи знайомих. Також в громаді для переселенців облаштовують нічийні будинки. Підключають світло, газ і «запускають ці оселі для життя», - наголосив Іван Калашник.

Він додав, що майже 60 людей живуть у гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб. Його створили за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ та підтримки Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області у 2016-2018 роках.

"Зараз вже маємо сформовану команду волонтерів, які координують роботу штабу. Їм допомагають  жителі громади, долучаються переселенці. Люди діляться всім. Днями підприємці меду привезли. А нещодавно переселенці приїхали, привезли цілий прицеп іграшок для дітей", - зазначив очільник громади.


На думку Івана Калашника, кожен на своєму місці робить свою роботу. І зараз дуже важливо підтримувати сусідів. Днями відправили вантаж з речами, які необхідні для військового шпиталю, що у Покровській громаді. Щодня туди потрапляє близько 100 поранених військових. Громаді просто перестало вистачати ресурсу тримати це на собі. Томаківщина відгукнулась на їх поклик про допомогу. Вже сьогодні такі прості речі, як натільна білизна, одяг, взуття, засоби гігієни, смаколики, потрапили туди, де їх потребують.
"Ти допомагаєш - тобі допомагають" - цей девіз дієвий для Томаківщини. Незабаром громада отримає від Програми "U-LEAD з Європою" комплект "Прихисток", до якого входять ємності для води, намет, генератор, речі для облаштування прихистків.

Голова Томаківської громади Іван Калашник впевнений, що люди відчувають свій вклад в Перемогу і відчувають себе її частиною. Це не просто спонсорство, робота, це спільна боротьба за Життя, за Україну, за Майбутнє.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ