У вересні ціни на цьогорічну пшеницю можуть становити не менше 200$/т, - ВАР

За матеріалами інтернет-видань 13.07.2023 267
У вересні ціни на цьогорічну пшеницю можуть становити не менше 200$/т, - ВАР

На думку аналітиків ВАР, українські аграрії не будуть продавати пшеницю за безцінь, оскільки пропозиція зерна значно знизиться. Затрати на вирощування зросли, і минулорічних цін реалізації на рівні 160 $/т вже не буде. Фермери не поспішатимуть  продавати зерно, доки ціна не перевищить 200$ /т, тобто будуть тримати продукцію в очікуванні цінових позначок, що перевищують собівартість вирощування.

Зазначається, що,  якщо в червні 70% експортованої української пшениці становив старий врожай, то наразі пропозиція зерна починає падати. Запаси мінімальні, а нового врожаю зібрано лише 200 тис. тонн.
 

«Пшениця серед усіх сільгоспкультур найбільше реагує на новини щодо пролонгації зернового коридору і є найбільш “заполітизованою”. Політичні новини щодо можливого виходу рф, які активізуються у найближчі тижні, стануть підтримуючим фактором для цін на пшеницю, які, як мінімум втримаються на поточних рівнях. За прогнозами центру Україна збере 14-15 млн тонн пшениці до кінця липня, тоді ціни на тлі великої пропозиції можуть тимчасово просісти, але вже у вересні будуть становити не менше 200$/т», - зазначають експерти.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ