Україна додатково отримає від Японії 500 млн. доларів пільгового кредиту

За матеріалами інтернет-видань 15.06.2022 277

Кабінет Міністрів України прийняв постанови, необхідні для отримання від Японії додаткових 65 млрд. японських єн (приблизно 500 млн дол. США) пільгового кредиту в межах раніше підписаної Угоди. Повідомляє Міністерство фінансів України.

7 червня між Урядом України та Урядом Японії підписано додаткову Угоду щодо кредиту Японського агентства міжнародного співробітництва на політику розвитку у сфері надзвичайного економічного відновлення. Угодою збільшується сума кредиту на 65 млрд японських єн, у результаті чого сума кредиту становитиме 78 млрд японських єн (приблизно 600 млн дол. США).
Термін погашення кредиту за Угодою передбачається 30 років, у тому числі пільговий період – 10 років;  процентна ставка – 1 % річних; період доступності коштів – 1 рік з дати набрання чинності кредитним договором.

Рішення про надання Україні пільгового кредиту Урядом Японії прийнято у зв’язку з розгортанням РФ широкомасштабної агресії проти України та введенням воєнного стану. Йдеться про бюджетну підтримку для стабілізації ситуації та економічного відновлення в Україні, зокрема, для забезпечення першочергових соціальних, гуманітарних видатків, видатків на охорону здоров’я, підтримки внутрішньо переміщених осіб тощо.

24 травня Україна вже отримала за зазначеною Угодою 13,0 млрд японських єн (приблизно 100 млн дол. США).
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ