УКРАЇНА ЕКСПОРТУЄ АГРОПРОДУКЦІЮ НА РИНКИ 63 КРАЇН СВІТУ

За матеріалами інтернет-видань 03.09.2024 96

 

3 вересня 2024 року  Джерело: Укрінформ

експорт

Україні вдалося налагодити експорт аграрної продукції на ринки 63 країн за 200 товарними позиціями. Про це повідомив голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук.

«У нас працюють зернові коридори і здійснюється експорт агропродукції. Це колосальна заслуга країни в умовах війни. Ми працюємо переважно зерновими культурами, яйцями та м’ясом птиці, молочними продуктами. На сьогодні щодо експорту яблук тривають переговори з Індією, В’єтнамом, Канадою. Щодо Канади, ми відкрили експорт яєчних продуктів. Цього року відкрили експорт меду в Китай», – зазначив Сергій Ткачук.

За його словами, українські виробники отримали можливість експортувати кормове борошно з птиці та риби до Ізраїлю. Він додав, що Кувейт відкрив ринок для укрїнських експортерів риби. Очільник Держпродспоживслужби наголосив, що невдовзі планують укласти угоду про експорт борошна та гороху в Китай.

Посадовець нагадав, що вдалося лібералізувати експорт садового матеріалу клена, вишні та черешні до країн ЄС, лохини до Ізраїлю, гірчиці до Перу, картоплі до Туреччини, насіння соняшнику та кукурудзи до Аргентини. Сергій Ткачук повідомив, що Україні вдалося спростити експорт зернових до Індії в частині вимог стосовно фумігації.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ