Україна наразі потребує близько 80 тисяч рукавів для зберігання зерна

За матеріалами інтернет-видань 15.07.2022 541
Україна наразі потребує близько 80 тисяч рукавів для зберігання зерна

За оцінками експертів, Україні зараз потрібно до 80 тисяч  рукавів для зберігання зерна. Як зазначив  Голова Комітету з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду, процедура їх  закупівлі потребує звільнення від ввізного мита. Тому Олександр Гайду ініціював законопроект, який звільняє від оподаткування ввізним митом імпорт мішків, рукавів та спецобладнання для зберігання зернових прямо на полях. Цей законопроект №7548 вже зареєстрували у парламенті.
За словами Олександра Гайду, частина аграріїв вже продають зібране нижче собівартості. Деякі навіть не знають, чи збирати взагалі. Це не вихід із ситуації, а удар по кожному господарству, продбезпеці держави та всього світу.

"Якщо ми зараз не активізуємося, а експортні шляхи не розширяться, у жовтні наші елеватори переповняться, аграрії розпродадуть урожай за безцінь, не зможуть виплачувати орендну плату і зрештою відмовляться сіяти наступного року. Аби цього не сталося, маємо сьогодні створити усі мови, аби зберегти врожай і підтримати наших аграріїв. Пільгові умови для закупівлі рукавів - один з таких способів»,- наголосив Олександр Гайду.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ