«Україна не повинна виправдовувати злочини лукашенка», - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 19.02.2023 376
На зображенні може бути: 5 людей та текст
    Позавчора президент України Володимир Зеленський відеозв'язком виступав на Мюнхенській безпековій конференції. Говорив різне - що написали, те й зачитував. У самому виступі більше було правильних тез, хоча домінували загальні фрази. Але заявляти відверті провокації про "відсутність в Україні глибинної корупції" зараз, коли запрацювали відразу кілька схем міжнародного аудиту нашої корупції, це як мінімум небезпечно. Як і рік тому запевняти, що московити не кинуться зі зброєю в Україну, бо вони теж люди...
   І ще про одну відповідь Зеленського на питання від ведучого конференції. Воно було про ризики залучення армії білорусі до війни. Тут він відповів цілою тирадою, яка на перший погляд може вам видатися цілком нейтральною, хіба звично трохи тупою:
    «Це буде велика помилка білорусі, велика історична помилка. Тому що одна справа – коли з їхньої території, з деяких аеропортів летить авіація чи ракети. З територій, які вони не контролювали, вони були підконтрольні росії. Інша справа – якщо ти свідомо ідеш у наступ, і доєднуєшся до російських терористів, ти в цей момент стаєш терористом і робиш історично білорусь частиною терористичного режиму путіна і цієї загарбницької війни. Одночасно ти станеш суб’єктом майбутнього суду, трибуналу, відшкодувань».
    А тепер читаємо з урахуванням міжнародного права та прихованих мотивів Зеленського, які формують такі люди, як лобіст брудних схем через білорусь Арахамія та улюблений племінник ката білоруського народу, міністра внутрішніх справ і близького друга лукашенкі івана кубракова - Олександр Кубраков. У цій фразі Зеленський, усупереч усім фактам, виправдовує лукашенка, стверджує, що за всі його злочини проти України він не заслужив суду, трибуналу, відшкодувань! Доки саме білоруські війська не увійшли на нашу землю, Зеленський проти притягнення таргана до трибуналу!
    Передачу аеродромів, гарнізонів, полігонів, транспортної інфраструктури, оборонних підприємств й іншого військового майна рашистам Зеленський не вважає злочином! Він це виправдовує тим, що ці об'єкти й території лукашенко "не контролював, вони були підконтрольні росії"! Це дуже дивно, адже в Зеленського є отриманий в татовому інституті диплом юриста. А хоч заглянути в підручник міжнародного права слабо? Молдова не несе відповідальність за дії рашистів із території Придністров'я, як і ми за те, що ворог коїть із окупованого Криму. Ці території окуповані. Але жоден квадратний метр білорусі не окупований! Усе, включно з веденням агресивної війни та вторгненням, скоєне зі згоди диктатора. Він сам у москві до цього признавався ("Если бы мы на опережение, не...").
    Це ж було пряме виправдовування міжнародного злочинця. Всі українці вважають лукашенка терористом, усі наші союзники підтверджують на найвищому рівні, що міжнародний трибунал має судити не лише путіна, але й лукашенка! І тільки Зеленський один проти! А ви ще сумніваєтеся в тому, що саме Зеленський просив ЄС не вводити санкції проти режиму лукашенка? Зеленський на цій конференції собі на явну держзраду наговорив. Принаймні, в купі з усіма попередніми діями, які підтверджують ці злочинні наміри й їхнє системне втілення...
    Тарас Чорновіл, політолог-міжнародник, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ