Україна розпочала збір даних для евакуації водіїв з кордону

За матеріалами інтернет-видань 24.11.2023 267
Україна розпочала збір даних для евакуації  водіїв з кордону

Як повідомив Сергій Деркач, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, вже вичерпався час на погодження компромісів на кордоні з польськими перевізниками.

"Зараз наші водії потерпають від дій кількох людей, що заблокували кордон за згоди місцевої влади. Ми кілька разів порушували питання на робочому та офіційних рівнях щодо харчування, чергування швидких, пожежних машин, належних санітарних умов – цього всього немає. Натомість і надалі бачимо повідомлення про погодження продовження протесту з боку місцевої влади", - наголосив Сергій Деркач.

Він додав, що  вивозити будуть всіх, хто висловить  бажання, форма для заповнення про евакуацію, поширюємо її серед водіїв та перевізників – https://forms.gle/WREMvqUD921dPbxf6

"За останні три тижні питання блокади порушувалось на всіх можливих рівнях, десятки листів, зустрічей. Ми запропонували низку компромісів, польський уряд та Єврокомісія їх знають. Але домовитись про щось можливо лише тоді, коли є бажання домовлятись, а не лише бажання блокувати кордон", - зауважив посадовець.  
 

Також Сергій Деркач розповів про розмову з державним секретарем Міністерства транспорту Словаччини Denisa Žiláková. У ній йшлося про блокування кордону зі Словаччиною. Адже асоціація словацьких перевізників діє аналогічно польським. Сергій Деркач ще раз наголосив, що лібералізація перевезень – це необхідний крок в умовах війни та морської блокади.

"Теза про порушення нашими водіями умов Угоди не підтверджується. Це ж довела остання перевірка наших вантажівок на дорогах Словаччини. Жодних серйозних порушень виявлено не було. Більшість із перевірених вантажівок прямували транзитом до інших країн", - прокоментував блокаду урядовець.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ