Рівненщина експортує в середньому 70% врожаю зернових і олійних

За матеріалами інтернет-видань 24.11.2023 265
Рівненщина експортує в середньому 70% врожаю зернових і олійних

За словами заступника голови Рівненської ОДА Ігоря Тимошенка, у Рівненькій області  зерно займає третину усієї валової продукції сільського господарства. Аграрії області експортують у середньому 70 відсотків урожаю ріпаку, сої, кукурудзи та пшениці.
Ігор Тимошенко, зокрема, зазначив, що війна та пов’язані з нею проблеми із логістикою та експортом призвели до призупинення реалізації сільгосппродукції. Це, в свою чергу, негативно відобразилося на фінансовому стані агропідприємств. На його думку, вирішити проблему надлишків виробництва зерна дозволить розвиток тваринницької галузі.
Це та інші актуальні питання обговорювали учасники  аграрної конференції «Розвиток попри війну: зерно і переробка». Вона сьогодні продовжує роботу у Рівному. Йшлося про світові тенденції торгівлі, передові технології переробки зерна в Україні, канали збуту збіжжя до ЄС та країн Сходу. Присутні поділилися успішними кейсами виходу на внутрішній та зовнішній ринки, а також представили державні програми підтримки.
Як зазначив у ході конференції колишній начальник Рівненської ОВА, нинішній керівник Фонду держмайна Віталій Коваль, серед головних завдань відомства є  запровадження прозорого ринку оренди державних с/г земель. Вже напрацьовується нормативна база, і невдовзі механізм запрацює. Віталій Коваль закликав аграріїв долучатися до участі в прозорих аукціонах.

 

Рівненська обласна державна адміністрація 

 

 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ