Україні допомагатиме в модернізації зрошувальних систем Японія

За матеріалами інтернет-видань 27.07.2023 375
Україні допомагатиме в модернізації  зрошувальних систем Японія

Фото рисових полів в Одещині Олександра Вельможка

 

Як повідомило Державне агентство меліорації та рибного господарства України, на  робочій зустрічі представників Мінагрополітики, Державного агентства меліорації та рибного господарства України і Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) розглянуті питання допомоги Японії у модернізації та відновленні зрошувальних систем в Україні.

У ході обговорень визначені пріоритетні регіони – це Одеська, Миколаївська, Дніпропетровська, Полтавська, Черкаська та Житомирська області. Японські партнери запропонували такі напрями роботи, як підвищення ефективності функціонуючих зрошувальних систем, відновлення нефункціонуючих зрошувальних систем, щодо яких є попит споживачів, технічну та фінансову підтримку організацій водокористувачів.

Наразі узгоджений детальний механізм співпраці з JICA, а також досягнуто домовленостей щодо надання японській стороні необхідної інформації, обґрунтувань для визначення пріоритетності проектів.
Зазначається, що першочергово буде розпочато роботу над підготовкою інформації щодо проектів у Одеській області, зокрема, з модернізації та відновлення зрошувальних систем для рисових полів.

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ