Волинь завершила збирати озимий ячмінь: середня врожайність 50 ц/га

За матеріалами інтернет-видань 27.07.2023 399
Волинь завершила збирати озимий ячмінь: середня врожайність 50 ц/га

У Волинській області завершили збір озимого ячменю з площі 7,7 тис.га.  Намолочено 38,5 тис.тон при середній урожайності 50 ц/га.  Повідомив у ході брифінгу Юрій Юрченко, начальник управління агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Він, зокрема, зазначив, що окремі агроформування приступили до обмолоту озимого ріпаку. На сьогоднішній день обмолочено близько 5 тис. га. Це 6% від загальнообласної площі посіву ріпаку. Намолочено 14 тис.тонн, при середній урожайності 28 ц/га.

За словами Юрія Юрченка, в цьогорічних жнивах буде задіяно 3057 зернозбиральних комбайнів, в тому числі 537 одиниць – у сільськогосподарських підприємствах і 2520 одиниць - в господарствах населення. Розрахункове середнє навантаження на зернозбиральний комбайн складає 97 га, у тому числі в сільськогосподарських підприємствах – 198 га, в господарствах населення – 63 га.

"Наявний парк агротехніки дає змогу провести всю жнивну кампанію упродовж двох тижнів за сприятливих погодних умов. Забезпечення паливно-мастильними матеріалами також у достатній мірі, дефіциту пального наразі в області немає", - наголосив Юрій Юрченко.
 

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ