Українська креветка з Хмельниччини любить кропиву і гарбуз
Креветочна міні-ферма з минулої осені діє у селі Гвардійське Хмельницького району. Її засновниця - Світлана Коваль розшукала підприємця з Київщини, щоб він поділився з нею досвідом, і почала сама вирощувати креветки.
Причому, перед запуском ферми Світлана з родиною заготовила провізію для креветок, а саме кропиву заморозила, гарбуз для каші. Бо вони всяке їдять. Навіть, малька риби і гриби заморозили.
Корм і обладнання обійшлося в 14 тисяч гривень.
Першу партію живих креветок родина здала і закупила на наступне вирощування 700 штук малька. Світлана Коваль говорить, що здає креветку живою від 20 грамів до 35 – за тисячу гривень, а 50-грамова креветка за півтори тисячі гривень.
Креветки невибагливі, годуються один раз, для маленького малька достатньо однієї чайної ложки корму із замороженої продукції. Для креветок погано, коли вони переїдають. Старшим, середнім креветкам необхідно столову ложку такого корму.
Родина Світлани Коваль планує розгорнути промислові масштаби вирощування креветок.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я