Українська пшениця з вмістом білка 10,5% користується попитом на азіатських ринках

За матеріалами інтернет-видань 06.12.2023 323
Українська пшениця з вмістом білка 10,5% користується попитом на азіатських ринках


Як повідомила ВАР, станом на 4 грудня експортовано 100 тисяч тонн пшениці із законтрактованих за цей місяць 1,2 мільйони тонн. Ймовірно. Україна досягне рівня експорту від 1,3 до 1,5 мільйона тонн у грудні та січні завдяки ефективній роботі морських портів та значному попиту на пшеницю на світовому ринку.

“Українська пшениця з вмістом білка на рівні 10,5% користується попитом на азіатських ринках, де ціни залишаються конкурентоспроможними, коливаючись на рівні $277 за тонну для покупців з Бангладеш, Філіппін та Індонезії. Для порівняння, пшениця походженням з Австралії коштує на цих ринках близько $300 за тонну”, - зазначають експерти.

Наразі торгівлі пшениці по дунайським портам майже не відбувається. Одеські порти торгують за умовними цінами $145-148 за  тонну фуражної пшениці та понад $170 – за продовольчу.

“За очікуваннями, протягом грудня та січня ціни на пшеницю можуть зростати, СРТ -ринок в Одесі підніметься на $3-5 доларів за тонну вже протягом наступного тижня”, – кажуть аналітики.

На їх думку, якщо робота глибоководних портів надалі буде стабільною, то великих запасів пшениці в Україні не сформується на наступний сезон.

Всеукраїнська Аграрна Рада

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ