Українські аграрії завершили дзеркальний протест полякам

За матеріалами інтернет-видань 12.06.2023 294

Як зазначила  Всеукраїнська Аграрна Рада, українські аграрії завершили акцію протесту у відповідь проти дій польських сільськогосподарських товавиробників. Поляки  розпочали страйк і заблокували пункт пропуску "Дорогуськ – Ягодин" для вантажів з українським збіжжям з 9 по 13 червня.  
Українські сільгоспвиборники зайняли рішучу позицію у захисті своїх інтересів та вітчизняного агросектору, і вийшли із дзеркальним протестом на кордон із Польщею аби зупинити провокації польських колег.

«Фізичне блокування руху наших вантажів через польський кордон відбулося не вперше, і порушує всі можливі норми Угоди про торгівлю України з ЄС. Такі дії знищують економіку нашої країни в найскладніші часи. Через те, що польські політики думають лише про наступні вибори, а не про майбутнє своєї країни, та неспроможні пояснити своїм виборцям, більшість із яких саме фермери, якої шкоди вони завдають блокадою сільськогосподарських продуктів з країни, що захищає наші спільні кордони від ворога, будуть сплачувати не лише українці, але і поляки, і не лише грошима, але й мирним майбутнім своєї країни», - наголосив Андрій Дикун, голова Всеукраїнської Аграрної Ради.

За результатами дзеркальних дій українських аграріїв, польські фермери припинили блокування руху вантажівок та завершили страйк достроково. У відповідь на дії польських колег українські аграрії також завершили свій дзеркальний протест.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ