Україну на Євробаченні-2023 представить гурт «ТВОРЧІ» з Тернополя

За матеріалами інтернет-видань 18.12.2022 815
 Сімнадцятого грудня гурт TVORCHI переміг у Національному відборі на "Євробачення-2023" з піснею "Heart of Steel", і тепер вони представлять Україну на міжнародному конкурсі пісні в Ліверпулі. TheLime зібрав важливі та цікаві факти про музичний колектив, їхню пісню та вражаючу постановку.

           Хто такі TVORCHI?

      TVORCHI - електронний дует, заснований у 2018 році у Тернополі. Саме там студенти медичного університету познайомилися, виявили спільні музичні інтереси та вирішили радикально змінити своє майбутнє.

Андрій Гуцуляк родом із села Вільховець, батьківщина Джеффрі Кенні – Нігерія. Навіть після початку повномасштабної війни рішучість Джеффрі жити та працювати в Україні не похитнулася.

Читайте по темі: Як пройшов Нацвідбір на "Євробачення-2023": перемога TVORCHI і всі виступи учасників.

     Фото: https://www.instagram.com/tvorchi_official/

"В Україні я знайшов себе у музиці, познайомився з Ендрю та всією нашою командою. Мені подобається працювати і створювати музику тут. Я залишаюся, продовжую жити в Україні. Це моє рішення до 24-го та після 24-го лютого", - розповідав Кенні в інтерв'ю УНІАН.

      За 5 років існування гурт TVORCHI заробив популярність успішною участю у Нацвідборі на "Євробачення-2020" (4 місце), хітовими синглами ("#не_танцюю", "Bonfire", "Віч-на-віч", "Falling"), 4-ма студійними альбомами, яскравими кліпами та національними нагородами (YUNA-2021 у номінаціях "Найкращий поп-гурт", "Найкращий альбом", "Найкращий електронний хіт").

      У 2020 році під час Нацвідбору на "Євробачення" TVORCHI образилися на організаторів. Скандал спалахнув тому, що у Джеффрі Кенні не працював вушний монітор, і музиканти навіть звинуватили техперсонал у підставі. У 2022 році все обійшлося: ні у гурту, ні у суддів не знайшлося одне до одного претензій.

      За результатами голосування у Нацвідборі гурт TVORCHI отримав 19 балів: 9 балів від журі (Юлії Саніної, Тараса Тополі, Джамали) та 10 балів від глядачів. У Саніної до музикантів знайшлося кілька зауважень.

"Дуже європейська сучасна якісна музика. Видно, що ви вклалися, і що вам [участь у "Євробаченні"] дуже потрібна. У плані шоу - найстильніший гурт. З приводу пісні: початок феноменальний, але в приспіві чогось не вистачає. Хітовості, беків. Джеффрі звучав трохи самотньо", - зазначила суддя.

      Ймовірно, пісню перед поїздкою до Ліверпулю у травні 2023 року доведеться ще доопрацювати. Також гурт зовсім не очікував на перемогу в Нацвідборі, про що чесно заявив на сцені.

        Про що пісня TVORCHI - "Heart of Steel"

    Хоча текст пісні "Heart of Steel" далекий від складних сенсів, TVORCHI хотіли зробити його життєствердним. За словами музикантів, це пісня про людей, які стикаються з важкими ситуаціями, але не плачуть, а посміхаються та йдуть уперед. Саме такими Андрій та Джеффрі бачать сьогодні українців, а найбільше їх надихнули захисники "Азовсталі".

Також піснею Heart of Steel TVORCHI хотіли показати, якою багатогранною та сучасною може бути музика в Україні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ