«Укрпошта» працює в Китайгороді... раз на тиждень

Григорій Давиденко 29.10.2022 296

Укрпошта допомогла притулкам для тварин на Київщині - Вечірній Київ    

    У селі Китайгород, що налічує дві тисячі триста жителів, плюс кількасот біженців, державне підприємство поштового зв’язку встановило своєрідний «рекорд». Тут «Укрпошта» вже півмісяця працює лише раз на тиждень - у середу.

     - Аж голова туманіє від теперішньої наруги над людьми, - розповіла пенсіонерка, листоноша з багаторічним стажем Варвара Зозуля. – З колишніми колегами інколи спілкуюся телефоном, вони переконані: пошту в селі знищують умисно. І в спеку, і в холод ідеш до людей, несеш газети, журнали, листи і пенсії, люди привітно тебе зустрічають. Тепер і рада б передплатити газету, так де, у кого?Я інвалід, далі двору не можу піти. Чую, тепер у нас на пошті лише одна поштарка Валентина Сотник працює, та й тій ставку урізали. Як таким, як я, отримати пенсію, передплатити газети? Вважаю, керівництво «Укрпошти» знущається з селян.

        Як відомо, в листопаді 2018-го редактори всеукраїнських та обласних газет, люди, які на власній шкірі відчули постійні атаки очільника «Укрпошти» Ігоря Смілянського (на фото вгорі після надання допомоги "Укрпошти" безпритульним тваринам) на друковані ЗМІ та Пенсійний фонд з категоричними вимогами збільшення тарифів на доставку, звернулися до президента України Порошенка з клопотанням - припинити руйнівні експерименти «Укрпошти» в селах та звільнити її очільника Ігоря Смілянського. Тоді він отримував 880 тисяч гривень зарплати, поштарі – в 400 разів менше. «Гарант» закликав головного поштаря «привести власну зарплату до розумних меж». Та той і бровою не повів…

          За рік, з тією ж вимогою, редактори звернулися вже до президента Зеленського. Та його уряд… підмахнув Смілянському зарплату в сумі 1 мільйон 886 тисяч грн. – удвічі більше за президента США! Аби назбирати таку гігантську суму, та дещо меншу вісьми його заступникам, і розганяють сільських поштарів. А міські поштові відділення гарантовано прибуткові.

           Надзвичайна поштова ситуація в Китайгороді збурила соцмережі. На «Царичанській офіційній сторінці» кілька чоловік заявили, що подали скарги щодо «пошти-одноденки» обласним керівникам «Укрпошти», і закликали бити в усі дзвони – звертатися в усі поштові та державні інстанції. Обурені дописувачі нарікають, що посилки йдуть тижнями. Одна з них опублікувала копію відповіді Дніпропетровського відділення «Укрпошти» на скаргу:

  • Вітаємо, шановний клієнте! Ваше відправлення по Україні станом на 14. 10. 2022 має статус «Надходження на сортувальний центр м. Дніпра».

Наразі спостерігаються тимчасові затримки з обробки в даному сортувальному центрі. Ми робимо все, аби стабілізувати роботу сортувального центру: виводимо працівників у додаткові зміни та вихідні, залучаємо аутсорси.

Розуміємо, що Ви хвилюєтесь, та хочемо заспокоїти - відправлення не втрачене, воно поїде за маршрутом, як тільки пройде обробку. Колеги щоденно звітують щодо залишків у ЦОП Дніпра, ситуацією займаються. На жаль, прискорити рух окремої посилки немає можливості, відправлення оброблюються контейнерами. Рекомендуємо очікувати доставку та відслідковувати на офіційному сайті або в чат-боті «Укрпошти». Для клієнтів, що відчули на собі наслідки затримки відправлень, реалізована система соррі бонусів.

        Це лише частка чималої за обсягом відписки, що отримав невдоволений клієнт – замість оперативної доставки. Куди ця людина піде наступного разу, аби щось надіслати – в «Укрпошту» чи «Нову пошту»? Відповідь очевидна. До речі, і секрет успіху «Нової пошти» в селах якраз у тому, що роботу сільських поштарів звели до мінімуму – раз на тиждень, як  у Китайгороді. Інколи двічі, тричі або максимум чотири рази. А чимало менших сіл вже переведені на виїзне обслуговування, там люди бачать пару раз на тиждень лише поштовий фургон, та чергу пристарілих за пенсіями. Заплатити комуналку тощо там майже нереально.

       На жаль, за 4 роки показового ігнорування обома «гарантами» звернення редакторів друкованих ЗМІ сталося те, про що вони і попереджали: тираж періодичних друкованих видань різко впав, деякі закрилися, робота «Укрпошти» в селах скорочена іще на день-два, листоноші за свою нелегку працю отримують лише частку мінімальної зарплати в Україні. Зате «американський бухгалтер», як охрестили ЗМІ І. Смілянського за колишню професію та величезні зарплатні претензії, справно отримує «зароблене» - за двох американських президентів.

      А що, мізкує діючий уряд Шмигаля, тепер війна - не вистачить Смілянському і «зеленим» депутатам, котрі в липні «шугонули» догори лише гарантовану частину власної зарплати аж до 49 тисяч гривень, коштів українських платників податків, старцюватимемо в європейських та американських. Дадуть, бо гріх не дати – воюємо ж. А ще з нагоди Дня Незалежності президент України В. Зеленський разом зі співаками та не причетними до бойових дій «кварталівцями» орденом "За заслуги" ІІІ ступеня нагородив і гендиректора «Укрпошти» І. Смілянського. Хіба ж не заслужив чоловік? Треба було одразу Героя України, щоправда в лапках, давати…


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ